ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ

Σπουδές πολιτικών μηχανικών στη Βουλγαρία με τους καλύτερους; Οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές εμπιστεύτηκαν σε εμάς την εγγραφή τους στις αγγλόφωνες σπουδές πολιτικών μηχανικών στη Βουλγαρία, γιατί όχι και εσείς; Κοντά στον Έλληνα φοιτητή χρόνια τώρα, 365 μέρες το χρόνο. Αγγλόφωνες σπουδές στη Βουλγαρία. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να στηρίξουμε τον Έλληνα σπουδαστή στην πράξη και όχι στα λόγια.

Το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας βρίσκεται στη Σόφια , Βουλγαρία . Ιδρύθηκε το 1942 ως Ανώτατη Τεχνική Σχολή, μετά από διάταγμα που εξέδωσε στις 6 Ιουνίου 1941 βούλγαρος τσάρος Μπορίς ΙΙΙ. Το 1945 μετατράπηκε σε Πολυτεχνείο. Το 1953 το Πολυτεχνείο χωρίστηκε σε διάφορα ιδρύματα μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών. Από το 1977 το ίδρυμα μετονομάζεται σε Ανώτερο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών (VIaS). Το 1990 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του το Ινστιτούτο μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας (UACEG), η επίσημη πιστοποίηση που ψήφισε το Κοινοβούλιο στις 21 Ιουλίου 1995. On 15.11.2001 received institutional accreditation. Στις 15.11.2001 έλαβε διαπίστευση των ιδρυμάτων.

Αγγλόφωνες σπουδές πολιτικών μηχανικών στη Βουλγαρία.

Σχολές και τμήματα

  • Τμήμα Αρχιτεκτόνων- Πολιτικών Μηχανικών αγγλικά
  • Τμήμα Γεωδαισίας
  • Σχολή Υδροτεχνικής αγγλικά-γερμανικά
  • τμήμα δομοτεχνικής αγγλικά-γερμανικά
  • Τμήμα Μηχανικών Μεταφορές
  • Τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και του πολιτισμού

Αριθμός μαθητών: 5000

Ακαδημαϊκό προσωπικό, μόνιμο προσωπικό – 364 συμπεριλαμβάνεται 25 καθηγητές, 147 αναπληρωτές καθηγητές, 168 επίκουροι καθηγητές, λέκτορες 24, εκ των οποίων 250 είναι διδάκτορες.
Το ακαδημαϊκό προσωπικό μερικής απασχόλησης ΔΕΠ – 212 με διδακτορικά διπλώματα – 60.

Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του το Πανεπιστήμιο έχει εκπαιδεύσει πάνω από 5900 και 25.000 αρχιτέκτονες μηχανικούς.
Σε πέντε σχολές – Αρχιτεκτονική, Μηχανική, Υδροηλεκτρική, Τοπογράφων και Μεταφορές 33 τμήματα στελεχών τους ακόλουθους κλάδους: Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία, Κατασκευές και Μηχανικών, Μηχανικών Συγκοινωνιών, Ύδρευσης και Καθαριότητας Μηχανικών και Τοπογράφων.

Το Πανεπιστήμιο είναι διαπιστευμένο από την Εθνική Υπηρεσία Αξιολόγησης και Πιστοποίησης του Οργανισμού (NEAA). Η τελευταία διαπίστευση των ιδρυμάτων της NEAA βαθμολογήθηκε “άριστα”.

Φωτογραφίες

Η διαπίστευση των NEAA Διαπίστευση από RIBA

Η διαπίστευση των NEAA Διαπίστευσης Απόσπασμα από το RIBA από την ιστοσελίδα της FEANI.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες μηχανικής έχουν τελειόφοιτους από πανεπιστήμια διαπιστευμένα από FEANI όπως η Ομοσπονδία των ευρωπαϊκών μηχανικών. Η Αρχιτεκτονική εκπαίδευση είναι πιστοποιημένη από το RIBA – Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων και το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

Διαπίστευση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, Ελλάδα.

Αγγλόφωνες σπουδές πολιτικών μηχανικών στη βουλγαρία με τούς καλύτερους.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Με απόφαση της 9ης Ιουνίου 2011 (Πρακτικά № 115) του Τμήματος αναγνώριση τίτλων σπουδών (ΔΟΑΤΑΠ) της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα σε όλους τους κλάδους, που αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας. Στις 24 Ιουνίου 2011 στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ δημοσίευσε μια άλλη επιβεβαίωση της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων του Αρχιτέκτονα που έχουν αποκτήσει δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο – με ειδίκευση στην Αρχιτεκτονική.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ μόνο 320 το Αγγλόφωνο το χρόνο καί μπορούν να καταβληθούν σε δύο δόσεις: πρώτη δόση στην αρχές του Σεπτεμβρίου και η δεύτερη δόση στην αρχή του δεύτερου ακαδημαικού εξαμήνου Φεβρουάριο.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝHΜΕΡΩΝΟΜAΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ.
  • ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ LEADERS CONSULTANT EDUCATION SERVICES COMPANY BULGARIA- GREECE, ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.
  • Στηρίζουμε τον Έλληνα φοιτητή χρόνια τώρα, στην πράξη και όχι στα λόγια.

Τα δίδακτρα που καθορίζονται από το διάταγμα για το Ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 έχουν ως εξής:

  • Τα δίδακτρα για την προπαρασκευαστική εκπαίδευση είναι 2500, όταν η εκπαίδευση αυτή είναι η Βουλγαρική γλώσσα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΔΑΚΤΡΑ σε άλλες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά) 3100 ευρώ.
  • Τα δίδακτρα για την τακτική εκπαίδευση των αλλοδαπών μαθητών εκτός Ευρωπαικής ένωσης είναι 3200, όταν η εκπαίδευση αυτή είναι η Βουλγαρική γλώσσα και 3.800σε άλλες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά).

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το χαμηλότερο κόστος ζωής σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση. Ενδεικτικά ένας φοιτητής Θα χρειαστεί 500- 650 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και η εισαγωγή γίνεται με το Απολυτήριο Λυκείου. Στα Αγγλόφωνα Τμήματα γίνεται ένα τυπικό τέστ γλωσσομάθειας.

Εμείς εγγυώμαστε την εισαγωγή σας σε όποια σχολή εσείς επιθυμείτε.

100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας.

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος στις σχολές αυτές και καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας της Βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ που βλέπετε 6971979729 και 00359 899097057

ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

  1. Εγγραφή σε Πανεπιστήμια αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
  2. Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Πανεπιστήμιο Πολιτικών μηχανικών Σόφιας.
  3. Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  4. Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
  5. Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
  6. Άμεση επαφή του υποψήφιου με τον αρμόδιο καθηγητή του Πανεπιστημίου.
  7. Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής στη Σόφια, στη Βουλγαρία.
  8. Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Πανεπιστήμιο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
  9. Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
  10. Εύρεση στέγης / κατοικίας κοντά στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών μηχανικών στη Βουλγαρία.
  11. Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης και γνωριμία με την πόλη.
  12. Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του στη βουλγαρία, στήν πράξη καί όχι μόνο στα λόγια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Ελληνες και ξένοι υποψήφιοι.

Είμαστε η Μόνοι που Έχουμε Εδρα και Δωδεκάμηνη Συνεχή Παρουσία στην πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε όλες της μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στην Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ, και στη Στάρα Ζαγόρα.
Επισης διαθέτουμε γραφείο συνδέσμου και ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να συμπαρασταθούμε άμεσα στον σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε έδρα και συνεχή παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα οποια δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή διότι, απλά απέχουν εώς και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Αγαπητοί γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.
Δυσκολίες μαθημάτων που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των Σπουδών πολιτικών μηχανικών και Αρχιτεκτονικής στη Βουλγαρία, εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να τις ξεπεράσει.
Οι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα σε κανένα έτος σπουδών. Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας. Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών πολιτικών μηχανικών στη Βουλγαρία που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα Αγγλόφωνα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι αποκτούν αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους νομαρχίες και στους κατά τόπους συλλόγους Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος σύμφωνα με απόφαση ΑΡ 70/28-11-08 του ΔΟΑΤΑΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το τμήμα παρέχει διδασκαλία στα εξής μαθήματα:

1.Σπουδές Στατιστικής των κατασκευών στη βουλγαρία.

2. Σπουδές Μηχανικής στη βουλγαρία.

3. Σπουδές Σταθερότητα των κατασκευών στη βουλγαρία.

4. Σπουδές Δυναμικής των κατασκευών στη βουλγαρία.

5. Σπουδές Θεωρίας ελαστικότητας και πλαστικότητας στη βουλγαρία.

6. Πλαστική ανάλυση κατασκευών.

7. Computer- Ανάλυση κατασκευών.

8. Σπουδές Δυναμικής Υδροτεχνικής εγκαταστάσεων στη βουλγαρία.

9. Σπουδές Αντισεισμικού Σχεδιασμού κατασκευών στη βουλγαρία.

10. Στατιστική χρησιμοποιώντας ANSYS.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η Σόφια (Βουλγαρικά.: София, Λατινικά: Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και ειναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

 

Ιστορία

Ήδη απο τη νεολιθική εποχή στην περιοχή, υπήρχε οικισμός, ο οποίος αργότερα κατά τη ρωμαϊκή κατοχή, είναι γνωστός με το όνομα Σαρδική ή Σερδική. Από τα μέσα του 6ου αιώνα, η πόλη αναπτύσσεται σε σημαντικό διοικητικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με το όνομα Τριαδίτσα. Από το 809 μ.Χ. η πόλη μπαίνει στα όρια του βουλγαρικού κράτους και παίρνει το σλάβικο όνομα Σρεντέτς. Σαν Σόφια είναι γνωστή από τις αρχές του 15ου αιώνα, επειδή εκείνο τον καιρό η βασικότερη εκκλησία της περιοχής ήταν η Αγία Σοφία. Μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και τη δημιουργία του Βουλγαρικού κράτους, η πόλη επιλέγεται για πρωτεύουσά του.

Πληθυσμός

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η περιφέρεια της Σόφιας έχει πληθυσμό 1.405.577 κατοίκους, ενώ πόλη έχει 1.094.410 κατ. Η μεγαλύτερη περιοχή (προάστιο) είναι το Λιούλιν 110.117 κατ. και ακολουθούν το Μλάντοστ με 95.877 κατ., η Ποντούγιανε με 75.312 κατ. και το Κράσνο Σέλο με 72.773 κατ.

Συγκοινωνία

Η Σόφια αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η «Εταιρία Αστικής Συγκοινωνίας Πρωτεύουσας» έχει αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης. Το 2002 το σύστημα συγκοινωνιών περιελάμβανε 95 γραμμές λεωφορείων, 16 γραμμές τραμ και 10 γραμμές τρόλεϋ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1998 λειτουργεί και η γραμμή του μετρό της πόλης.

Αξιοθέατα

  • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νιέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912.
  • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.
  • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένος σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.
  • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας.
  • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου.
  • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
  • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Цар Освободител = Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β’, απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου.

Aγγλόφωνες σπουδές πολιτικών μηχανικών στη βουλγαρία, Σπουδές στη βουλγαρία Αρχιτεκτονική. spoudesstivoulgaria.gr, studies in boulgaria, Arxitektoniki sti boulgaria, Σπουδές Αρχιτεκτονικής στη βουλγαρία, σπουδες πολιτικών μηχανικών στη βουλγαρια, σπουδές πολιτικων μηχανικων στη Σοφια.