ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ?

Γιατί σπουδές στη Βουλγαρία? Οι περισσότεροι Έλληνες, Κύπριοι υποψήφιοι φοιτητές επέλεξαν τους LEADERS για σπουδές  στη Bουλγαρία, γιατί όχι και εσείς;

Ελληνίδες φοιτήτριες ιατρικής στη Βουλγαρία

Αυτή τη στιγμή, αρκετές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, Κύπριοι ζούν και σπουδάζουν Ιατρική στη Bουλγαρία, είτε για προπτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό, είτε σε διδακτορικό επίπεδο. Τι κερδίζει ωστόσο κανείς από αυτή την εμπειρία;

Ας δούμε λοιπόν την ευρύτερη έννοια του γιατί σπουδές στη Βουλγαρία ?

Καταρχάς θα γνωρίσετε μια νέα χώρα. Θα γνωρίσετε τον πολιτισμό της, τον τρόπο ζωής της, τα πλεονεκτήματα της. Θα έχετε την ευκαιρία να αποκομίσετε σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις. Θα έρθετε σε επαφή με πολλές διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους σκέψεις, καθώς στα διεθνή προγράμματα σπουδών, είναι πολύ συνηθισμένο να συνυπάρχετε σε μια τάξη με φοιτητές από διαφορετικές χώρες, αλλά και ηπείρους.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;

Τα Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Bουλγαρία συνηθίζουν να δίνουν υποτροφίες στους αριστούχους φοιτητές.Υπάρχουν, ωστόσο πολλοί οργανισμοί στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για να ενημερωθείτε για την δυνατότητα χορήγησης οικονομικής υποστήριξης. Οι υποτροφίες αυτές απονέμονται σε φοιτητές ανώτερων ετών και πτυχιακούς φοιτητές.

ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ?

Σήμερα τα Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Bουλγαρία παρέχουν πολλά Αγγλόφωνα προγράμματα Ιατρικής σε διάφορους τομείς και ειδικότητες τα οποία έχουν μέσο όρο διδάκτρων 8000 ευρώ το χρόνο.

Το χαμηλό κόστος, αλλά και το γεγονός ότι τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα Ιατρικής στη Βουλγαρία είναι υψηλού επιπέδου, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις στις Ευρωπαικές λίστες αξιολόγησης, έχουν φέρει στα έδρανα πολλούς φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών Ιατρικής στη Bουλγαρία σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος διδάκτρων προσελκύουν τους Έλληνες και ξένους φοιτητές, που έχουν τριπλασιαστεί από το 2006, κάνοντας την Ελληνική ¨παροικία τη δεύτερη μεγαλύτερη φοιτητική κοινότητα της χώρας. Σπουδάστε Ιατρική στη Βουλγαρία στα επαγγέλματα με παρόν και μέλλον όπως, της Ιατρικής, φαρμακευτικής, οδοντιατρικής, Πολυτεχνείο, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και άλλων.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ?

LEADERS

Η Επιλογή των Επιτυχημένων. ΤΗΛ 6971 97 97 29 και 00359 899 097 057

Υποστηρίζουμε τον Έλληνα σπουδαστή χρόνια τώρα, στην πράξη και όχι στα λόγια.

Γιατί σπουδές στη Βουλγαρία. Γιατί Ιατρική στη Σόφια ? Σπουδές στη Βουλγαρία δεν σημαίνει μόνο οι πρακτικές και οι θεωρητικές γνώσεις των βιβλίων. Μεγάλη σημασία έχει και το δίκτυο γνωριμιών που αποκτά κανείς. Ο φοιτητής που σπουδάζει Ιατρική στη Βουλγαρία, αυτομάτως θεωρείτε υποψήφιος και να εργαστεί στο εξωτερικό, όπου η εργασιακή κινητικότητα είναι κατά πολύ περισσότερο αυξημένη από την Ελλάδα. Άρα οι ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη είναι περισσότερες και καλύτερες. Μεγάλη σημασία έχει και το δίκτυο γνωριμιών που αποκτά κανείς. Στο εξωτερικό έχετε πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να διευρύνετε το δίκτυό σας και όσον αφορά, και στις ευκαιρίες.

Επιπρόσθετα, μην ξεχνάτε ότι θα τελειοποιήσετε και τη γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία θα διαμένετε, καθώς η καθημερινή χρήση, αλλά και η εξοικείωση με τη διεθνή ορολογία του κλάδου σας, σας οδηγούν στο πιο πρακτικό επίπεδο και υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ξένων φοιτητών που ζουν και σπουδάζουν Ιατρική στη Βουλγαρία, αναφέρουν ότι αυτή η περίοδος της φοιτητικής ζωής αποτελεί μια εμπειρία ζωής.

Τα Κρατικά Πανεπιστήμια Ιατρικής της Βουλγαρίας διαθέτουν παγκόσμιο κύρος. Πολλές ριζοσπαστικές εφευρέσεις προέρχονται από την Βουλγαρία.
Η επιστήμη και η έρευνα έχουν στη Βουλγαρία μια μακρά παράδοση. Στη Βουλγαρία θα βρείτε άριστες συνθήκες για επιτυχείς σπουδές Ιατρικής. Τα Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία και τα ερευνητικά κέντρα διαθέτουν άριστη και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Όλα αυτά συμβάλουν ώστε, οι Έλληνες σπουδαστές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό, διεθνή εμπειρία και γνωριμίες διεθνούς επιπέδου.
Ιατρική στη Βουλγαρία, Ιατρική στη Σόφια.Στα μαθήματα Ιατρικής στη Σόφια οι φοιτητές δεν υπερβαίνουν τους 8, με σκοπό την ποιο σωστή και ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και το βασικότερο την αμεσότητα επικοινωνίας των καθηγητών με τους μαθητές.

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Η πρωτεύουσα Σόφια απέχει οδικός από τη Θεσσαλονίκη μόλις 4 ώρες και 10 ώρες από την Αθήνα.
Αεροπορικώς από την Αθήνα σε μόλις 50 λεπτά βρίσκεσαι στο διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας και σε 10 μόλις λεπτά στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται σχεδόν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές, Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;

Το κόστος των διδάκτρων Ιατρικής στη Βουλγαρία είναι 8000 ευρώ, ενώ το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό. Το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες σπουδάζουν Ιατρική στη Βουλγαρία, μας υποχρεώνει να βάλουμε τη Βουλγαρία στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Ενδεικτικά για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος θα χρειαστείτε από 400 έως και 450 ευρώ.

Τα είδη διατροφής στη Βουλγαρία είναι στη μισή τιμή από την Ελλάδα. Ο καφές κοστίζει από 30 cents μέχρι και 1 ευρώ.
Στη Βουλγαρία υπάρχουν τα πάντα. Σε κάθε γωνιά της Σόφιας και των άλλων μεγάλων πόλεων υπάρχουν μεγάλες τράπεζες όπως η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, , EUROBANK – POSTABANK, ΕΘΝΙΚΗ -OBB.
Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ,(GLOBAL-TELENOR τοπική), κάνουν τη φοιτητική ζωή ευχάριστη και χωρίς άγχος.
Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σόφιας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 8 μεγάλα πολυκαταστήματα (MALL) και ανεγείρονται άλλα 3 (MALL).

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ?

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί Έλληνες, Κύπριοι υποψήφιοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ : Θα σας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις προτιμήσεις των υποψηφίων το 2013 η Ιατρική σχολή των Αθηνών είχε 1863 προτιμήσεις για 160 θέσεις. Αντίστοιχα στην Ιατρική Θεσσαλονίκης για 1139 αριστούχους υπήρχαν 180 θέσεις. Το ίδιο συνέβει και στις Ιατρικές σχολές Κρήτης, Θεσσαλίας και Ιωαννίνων καθώς επίσης και στις οδοντιατρικές και κτηνιατρικές σχολές. Παρατηρείτε λοιπόν ότι ενώ οι υποψήφιοι ήταν περίπου 20.000, εισάγεται το λιγότερο από το 5% των υποψηφίων. Φαίνεται ότι η Ιατρική και η Οδοντιατρική αποτελούν ένα ¨άπιαστο όνειρο¨ για πολλούς υποψηφίους, όχι μόνο λόγω των υψηλών βάσεων, αλλά πολύ περισσότερο λόγω των περιορισμένων θέσεων που προβλέπονται, αλλά και του ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων. Η ασφάλεια εργασίας και το υψηλό βιοτικό επίπεδο των Ιατρών και Οδοντιάτρων κάνουν πολλούς υποψηφίους να επιλέγουν τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Αγαπητοί γονείς το όνειρο των παιδιών να σπουδάσουν στις Ιατρικές σχολές δεν σταματάει στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά συνεχίζεται…

Αυτήν την εναλλακτική προοπτική για Αγγλόφωνες Ιατρικές σπουδές στη Βουλγαρία σας προσφέρουμε εμείς οι LEADERS.

Αγαπητοί γονείς αναλαμβάνουμε να συμβουλεύσουμε και να προσανατολίσουμε τους υποψήφιους Έλληνες και ξένους σπουδαστές σχετικά με τις Ειδικότητες της Ιατρικής στη Βουλγαρία, της Οδοντιατρικής στη Βουλγαρία, της Κτηνιατρικής στη Βουλγαρία, της Φαρμακευτικής στη Βουλγαρία σπουδάζοντας στα κορυφαία κρατικά Αγγλόφωνα πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Αναλαμβάνουμε 100% εγγυημμένα την διεκπαιρέωση της εγγραφής ή της μετεγγραφής των παιδιών σας στα Αγγλόφωνα κρατικά πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία.

“Δωσε πνοή στο όνειρό σου και σπούδασε στη Βουλγαρία αυτό που αγαπάς”.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σου.

LEADERS

www.spoudesstivoulgaria.com

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

6971 97 97 29 και 00359 899 097 057