ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧAΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ

altΑγγλόφωνες σπουδές μηχανόλογων μηχανικών στη βουλ- γαρία, σπουδές ηλεκτρολόγων μηχανικών στη βουλγαρία με τους καλύτερους. Οι περισσότεροι Ελληνες και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές εμπιστεύτηκαν σε εμάς την εγγραφή τους στις αγγλόφωνες σπουδές στη βουλγαρία, γιατί όχι και εσείς; spoudesstivoulgaria.gr. Ρωτήστε τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Κοντά στον Ελληνα φοιτητή, 365 μέρες, στη πράξη και όχι στα λόγια.

Το κρατικό τεχνικό πανεπιστήμιο της Σόφιας προσφέρει πρόγραμμα αγγλόφωνων σπουδών πληροφορικής στη Βουλγαρία, (COMPUTER SCIENCE). Περισσότεροι από 700 φοιτητές από όλες της χώρες του κόσμου διδάσκονται σήμερα τη χρήση ίντερνετ 6ης γενιάς IPV6. Το τεχνικό πανεπστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και είναι αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ. Τίτλος αγγλόφωνων σπουδών Ηλεκτρολόγος μηχανικός πληροφορικής, computer ENGINEER. Επίσης γαλλόφωνες σπουδές, γερμανόφωνες σπουδές στη Βουλγαρία υπάρχουν στα τμήματα Μηχανολόγων μηχανικών και Ηλεκρολόγων μηχανικών.

Αγγλόφωνες σπουδές στη Βουλγαρία, στό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρίας : Технически университет – София, συχνά συντομογραφία TU – Σόφια), με έδρα τη Σόφια είναι το μεγαλύτερο τεχνικό πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε στιςalt 15 Οκτωβρίου 1945 ως τμήμα της Ανώτατης Τεχνικής Σχολής (που αργότερα μετονομάζεται σε Πολυτεχνείο), είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός από το 1953, όταν το Πολυτεχνείο χωρίστηκε σε τέσσερα χωριστά ινστιτούτα. Είχε τη σημερινή του ονομασία από τις 21 Ιουλίου 1995 και διαθέτει 14 κύριες σχολές με έδρα την Σόφια, Πλόβντιφ και Σλίβεν, καθώς περιλαμβάνει τμήματα εκπαίδευσης και σε γλώσσες όπως – γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Στο Πολυτεχνείο Σόφιας, η πανεπιστημιούπολη αποτελείται από ένα σύνολο 14 κτιρίων που χρησιμοποιούνται για τις μελέτες.

image002image00_4

Faculty of Electrical Engineering Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔEΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ
 • ΔΙΔΑΚΤΡΑ 3000 € / το χρόνο.
TMHMATA ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ MHXANΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
Faculty of Mechanical Engineering
1. Μηχανήματα και συστήματα χειρισμού.
2. Αυτοματοποίηση Μηχανικών παραγωγής.
3. Μηχανικών μεταλλικών κατασκευών.
4. Βασικές αρχές και τεχνικές σχεδιασμού.
5. Μηχανικών σχεδίασης.
6. Μηχανικών Logistics.
7. Τεχνική νομοθεσία και διαχείρηση ποιότητας.
8. Precision Engineering.
9. Τμήμα ρομποτικής τεχνολογίας.
Σπουδές μηχανολόγων μηχανικών στη Βουλγαρία
1. Mechanical Engineering in English .
2.Electronic Engineering in English.
3. Aeronautic Engineering in English.
4. Automative Engineering in English.
5. Information Technologies in Transport in English.
6. Telecomumunication Engineering in English.
7. Design and Technologies in Transport in English.
8. Mathematics and Computer science in English.
9. Computer Science in English and German.
10.Logistics Engineering in English.
11. Megatronic Systems in English.
12. Design and Technologies for Clothing and Textiles in English.
13. Advance Industrial Technologies in English.
14. Industrial Automtion and Robotics Control in English.
15. General Mechanical Engineering – German.
Tο τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Μηχανολόγων Μηχανικών στη βουλγαρία, στη Σόφια, συνεργάζεται με όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας με καθηγητές και φοιτητές να συμμετέχουν στα προγράμματα ΤΕΜPUS, SOCRATES, ERASMUS, Leonardo da vinci.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΟΦΙΑΣ

Το χαμηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση. Ενδεικτικά ένας φοιτητής Θα χρειαστεί 650- 750 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΟΦΙΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και η εισαγωγή γίνεται με το απολυτήριο λυκείου. Στα Αγγλόφωνα τμήματα γίνεται ένα τυπικό τεστ γλωσσομάθειας.

Εμείς εγγυώμαστε την εισαγωγή σας σε όποια σχολή εσείς επιθυμείτε.

100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας.

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος στης σχολές αυτές και καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας της βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ που βλέπετε 6971979729 και 00359 899097057

ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

 • Εγγραφή στο Πολυτεχνείο Σόφιας αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Βουλγαρίας.
 • Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
 • Άμεση επαφή του υποψήφιου με τον αρμόδιο καθηγητή του Πανεπιστημίου, Πολυτεχνείου Σόφιας.
 • Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Σόφιας.
 • Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Πανεπιστήμιο, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
 • Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
 • Εύρεση στέγης / κατοικίας.
 • Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης και γνωριμία με την πόλη.
 • Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, στο Πολυτεχνείο Σόφιας.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι φοιτητές.

Είμαστε η Μόνοι που Έχουμε Έδρα και Δωδεκάμηνη Συνεχή Παρουσία στην πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε όλες της μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στην Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ και στη Στάρα Ζαγόρα.

Επίσης διαθέτουμε γραφείο συνδέσμου και ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.

Είμαστε οι Μόνοι που Μπορούμε να Συμπαρασταθούμε Άμεσα στον Σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε έδρα και συνεχή παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα οποία δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή διότι, απλά απέχουν εώς και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
Αγαπητοί γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.

TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Δυσκολίες μαθημάτων που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των σπουδών μηχανολόγων μηχανικών στη βουλγαρία, εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να τις ξεπεράσει. Οι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα σε κανένα έτος σπουδών. Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας. Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΑΤΑΠalt

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Μηχανολόγων Μηχανικών στη Βουλγαρία είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους νομαρχίες και στους κατά τόπους επαγγελματικούς συλλόγους Μηχανολόγων και Ηλετρολόγων Μηχανικών στην Ελλάδα σύμφωνα με απόφαση ΑΡ 70/28-11-08 του ΔΟΑΤΑΠ.

OI LEADERS ήταν παρόν στην ορκομωσία του καλύτερου Έλληνα Φοιτητή του Πολυτεχνείου της Σόφιας για το έτος 2015.

Σημαντική μαρτυρία διαβάστε την: Η σημαντικότερη μέρα της ζωής μου, να παραλαμβάνω το πτυχίο μου, από τον Rector της σχολής μου, Professor Michov. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια εγώ και οι γονείς μου, την (εταιρία) LEADERS, για την πολύτιμη βοήθειά τους από την αρχή μέχρι την ορκομωσία μου.Τους προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η Σόφια (Βουλγαρικά.: София, Λατινικά: Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και ειναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

 

Ιστορία

Ήδη απο τη νεολιθική εποχή στην περιοχή, υπήρχε οικισμός, ο οποίος αργότερα κατά τη ρωμαϊκή κατοχή, είναι γνωστός με το όνομα Σαρδική ή Σερδική. Από τα μέσα του 6ου αιώνα, η πόλη αναπτύσσεται σε σημαντικό διοικητικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με το όνομα Τριαδίτσα. Από το 809 μ.Χ. η πόλη μπαίνει στα όρια του βουλγαρικού κράτους και παίρνει το σλάβικο όνομα Σρεντέτς. Σαν Σόφια είναι γνωστή από τις αρχές του 15ου αιώνα, επειδή εκείνο τον καιρό η βασικότερη εκκλησία της περιοχής ήταν η Αγία Σοφία. Μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και τη δημιουργία του Βουλγαρικού κράτους, η πόλη επιλέγεται για πρωτεύουσά του.

 

Πληθυσμός

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η περιφέρεια της Σόφιας έχει πληθυσμό 1.405.577 κατοίκους, ενώ πόλη έχει 1.094.410 κατ. Η μεγαλύτερη περιοχή (προάστιο) είναι το Λιούλιν 110.117 κατ. και ακολουθούν το Μλάντοστ με 95.877 κατ., η Ποντούγιανε με 75.312 κατ. και το Κράσνο Σέλο με 72.773 κατ.

Συγκοινωνία

Η Σόφια αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η «Εταιρία Αστικής Συγκοινωνίας Πρωτεύουσας» έχει αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης. Το 2002 το σύστημα συγκοινωνιών περιελάμβανε 95 γραμμές λεωφορείων, 16 γραμμές τραμ και 10 γραμμές τρόλεϋ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1998 λειτουργεί και η γραμμή του μετρό της πόλης.

Αξιοθέατα

 • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νιέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912.
 • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.
 • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένος σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.
 • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας.
 • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου.
 • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
 • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Цар Освободител = Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β’, απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου.