100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΣΟΦΙΑΣ 

 Ιατρική στη Σόφια -Faculty of medicine.

( ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

 Ιατρική στη Bουλγαρία, Ιατρική στη Σόφια. Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας. Οι περισσότεροι Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές, εμπιστεύτηκαν σε εμάς την εγγραφή τους στις Αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές της Βουλγαρίας, γιατί όχι και εσείς; Ρωτήστε τους LEADERS. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας.365 μέρες κοντά στον Έλληνα φοιτητή. Στηρίζουμε τον Έλληνα και τον Κύπριο σπουδαστή στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Iatriki sti Sofia Voulgaria

   Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το πιο διάσημο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βουλγαρία. Ένας λόγος για την υψηλή αξιολόγηση του Ιατρικού πανεπιστημίου  Σόφιας είναι ο ενεργός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και της Άκαδημαικής ηγεσίας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Ιατρικού Πανεπιστημίου Σόφιας είναι η αύξηση των ξένων φοιτητών. Το Ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το πρώτο που εισήγαγε το Socrates και το Erasmus και την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών από άλλα Ευρωπαικά πανεπιστήμια.

Σε επιστημονικές δημοσιεύσεις στον τομέα των Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη χώρα. Το Ιατρικό πανεπιστήμιο Σόφιας βρίσκετε στο κέντρο της Σόφιας με εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις. (Медицински университет в София) Είναι ένα  κρατικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας. Ιδρύθηκε το 1917 και είναι οργανωμένο σε 4 Σχολές. 

Ιατρική στη Βουλγαρία, σπουδές φαρμακευτικής στη Βουλγαρία, σπουδές οδοντιατρικής στη Βουλγαρία,  σπουδές δημόσιας υγείας στη Βουλγαρία.

  Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το παλαιότερο ίδρυμα για την τριτοβάθμια ιατρική εκπαίδευση στη Βουλγαρία. Η αυτού Μεγαλειότητας ο Zar Φερδινάνδος ίδρυσε με διάταγμα το 1917 την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας. 
Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1950 από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έγινε ανεξάρτητη ως Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: ιατρικής και οδοντιατρικής. Το 1951 προστέθηκε η φαρμακευτική σχολή. Τις επόμενες δεκαετίες σε πολλές διοικητικές θέσεις έγιναν αλλαγές. Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής (1954-1972), Ιατρική Σχολή (1972-1990), και πάλι Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής. Από τις 21 Μαΐου 1995, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση, το Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής έγινε Ιατρικό Πανεπιστήμιο.

 

  Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας προσφέρει σπουδές ιατρικής στα παγκόσμια ιατρικά πρότυπα με υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των φοιτητών.

 

 Ιατρική στη  Βουλγαρία, Ιατρική στη Σόφια.

  Κάνε την προεγγραφή σου τώρα και κράτησε θέση στο Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής Σόφιας τώρα, στις αρχές του 2019. Μην περιμένεις το Σεπτέμβριο,θα είναι αργά.!

 

Τηλεφωνήστε μας Τώρα έγκαιρα  στα τηλ:6971 97 97 29  καί  00359 899 097 057  

 

100 % ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

 

 

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑΣ6 ΧΡΟΝΙΑ
 • ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑΣ: 8000ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ
 • ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 7000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δύο δόσεις στην αρχή εξαμήνου.
Δηλαδή 1ο εξάμηνο 4000 Ευρώ / 2ο εξάμηνο 4000 Ευρώ.

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .

LEADERS

 

 

 

 Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 1 Έτους.

Anatomy and Histology, Cytology, Biology, Physics, Chemistry, Medical Ethics, Latin language,Bulgarian language,Sport.

Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 2 Έτους.

Anatomy and Histology, Foreign language and the subjects Biophysics, Biochemistry, Physiology, Medical informatics and Biostatistics, Sosial Medicine, General Medicine and Medical Psychology and History of Medicine.

  Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 3 Έτους.

Social medicine, Microbiology, Medicine of disasters, Medical Genetics, Pathophysiology, Pharmacology, General Pathology, Propaedeutics of internal diseases, General and Operative Surgery, Summer practice.

Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 4 Έτους

Images Diagnostics, Nuclear Medicine and Rational Therapy, Oto-Rhino-Laryngology, Ophthalmology, Neytology, Clinical Pathology, General Medicine, Elective courses /advisory / -Choice up to Clinical practice.

Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 5 Έτους

Internal Diseases, Syrgery, Obstetrics and Gynecology, Pediatrics, Orthopedics and Traumatology, Dermatology and Venerology, Clinical, laboratory, Clinical laboratory, Clinical Immunology, Clinical Pharmacology, Neurosurgery, Clinical practice.

Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 6 Έτους

Epidemiology, Infectious Diseases, Parasiotology, Tropical Diseases, Forencic Medicine and Deontology, Psychiatry, Anesthesiology and Reanimation, Phisiotherapy, Urology, Clinical practice, Elective courses / advisory / -Choice up to.

PRE - GRADUATE PROMATION - ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Internal Diseases, Surgery, Obsterics and Gynecology, Pediatrics, Hygiene, Epidemiology, Infectious Diseases, and Sosial Medicine, General Medicine, Emergency Medicine.

 

ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

1. Τμήμα  σπουδών Ιατρικής, Ανατομίας, Ιστιολογίας και Εμβρυολογίας στη Βουλγαρία. 

2. Τμήμα  σπουδών Ιατρικής, Βιολογίας στη Βουλγαρία.

3. Τμήμα  σπουδών Ιατρικής, Επιδημιολογίας στη Βουλγαρία.

4. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Γενετικής στη Βουλγαρία.   

5. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Μικροβιολογίας στη Βουλγαρία.

6. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Φυσικής και Βιοφυσικής.

7. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Χημείας και Βιοχημείας. 

8. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Παθολογικής Φυσιολογίας.

9. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας.

10. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Υγιεινής, Ιατρικής Οικολογίας και Διατροφής.

 

 

"Δώσε πνοή στο όνειρό σου και σπούδασε  στη Βουλγαρία αυτό που αγαπάς" Εμείς θα είμαστε δίπλα σου.

LEADERS www.spoudesstivoulgaria.com

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ.

 Το  χαμηλότερο σε όλη  την  Έυρωπαϊκή  Ένωση. Ένας φοιτητής θα χρειαστεί  700 - 750 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου. 

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  - ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και η εισαγωγή γίνετε με το απολυτήριο λυκείου. 

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Στα Αγγλόφωνα Τμήματα γίνεται ένα τέστ γλωσσομάθειας της Αγγλικής, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, καθώς επίσης ένα σοβαρό εισαγωγικό τέστ πολλαπλών επιλογών στη Χημεία και στη Βιολογία.

Εμείς εγγυόμαστε 100 % την εισαγωγή σας στην Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας και σε όποιοδήποτε Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας εσείς επιθυμείτε.

100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας.

 

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στην Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας  είναι εξαιρετικά περιορισμένος  και καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ. που βλέπετε   6971979729 και 00359 899097057

 

ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 

 • Εγγραφή στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
 • Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
 • Άμεση επαφή του υποψήφιου με την Πρυτανεία του  Ιατρικού Πανεπιστημίου Σόφιας.
 • Εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Σόφιας.
 • Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
 • Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
 • Εύρεση στέγης / κατοικίας κοντά στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
 • Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης του Ιατρικού πανεπιστημίου Σόφιας και γνωριμία με την πόλη της Σόφιας.
 • Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ 'όλη τη διάρκεια των Ιατρικών σπουδών στη Βουλγαρία.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ : 100 % Εγκαιρη αποφοίτηση χωρίς καθυστερήσεις για τους δικούς μας Έλληνες και Κύπριους φοιτητές.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

  Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Éλληνες,Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι φοιτητές.

Είμαστε η Μόνοι που Έχουμε Εδρα και Δωδεκάμηνη Συνεχή Επιχειρηματική Παρουσία στην πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε όλες της μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στη Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ και στη Στάρα Ζαγόρα.
   Επίσης διαθέτουμε γραφείο ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.
  Είμαστε οι Μόνοι που Μπορούμε να Συμπαρασταθούμε Άμεσα στον Έλληνα και τον Κύπριο σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε Εδρα και Δωδεκάμηνη Παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα οποία δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή γιατί,  απέχουν έως και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
Αγαπητοί γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.

 TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Δυσκολίες μαθημάτων Ιατρικής που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια των σπουδών εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να τις ξεπεράσει.Οι Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα Ιατρικής σε κανένα έτος σπουδών και αποφοιτούν χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας.Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

 

 

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ EINAI : Οι δικοί μας Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι φοιτητές της Ιατρικής που μας επέλεξαν, να μην χρωστάνε μαθήματα και το σημαντικότερο,να αποφοιτούν χωρίς καθυστερήσεις.

 
 
              Ιατρική στη Βουλγαρία,- Ιατρική στη Σόφια με τους καλύτερους.
 
  LEADERS EDUCATION: Ξεκίνησε μαζί μας την σπουδαστική σου καριέρα, γεμάτη δυνατότητες, συμμετέχοντας σε μια ομάδα με τους καλύτερους επαγγελματίες. Θα φθάσεις όσο ψηλά θέλεις. Έχουμε το χάρισμα της οργάνωσης και το αίσθημα της υπευθυνότητας.
   Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές, θα έχετε απεριόριστη υποστήριξη και συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας, εφόσον μας ζητηθεί.
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Η εγγραφή είναι εύκολη υπόθεση, στο κομμάτι όμως της βοήθειας προς το φοιτητή στη διάρκεια των Ιατρικών σπουδών, αποτελεί το δικό μας πλεονέκτημα, γιατί νοιαζόμαστε.
 
Συστατική επιστολή για εμάς είναι οι ίδιοι οι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές και οι γονείς που μας επιστεύτηκαν με ονόματα και τηλέφωνα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.
 
Εάν θέλεις να φτάσεις ψηλά η Επιλογή είναι μίαLΕADERS.
 
365 μέρες κοντά στον Έλληνα  φοιτητή στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια
 

 ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π 

  Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών στη Βουλγαρία που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία είναι αναγνωρισμένες καί οι πτυχιούχοι αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους νομαρχίες και στους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους σύμφωνα με το  ΑΡΘΡΟ 70/28-11-08 απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.

 

 ΚΛΙΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΣΟΦΙΑΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

1. Τμήμα σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία, Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

2. Τμήμα σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία, Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπεία.

3. Τμήμα σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία, Εσωτερικής Παθολογίας.

4. Τμήμα ιατρικές σπουδές Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στη Βουλγαρία.

5. Τμήμα ιατρικών σπουδών Λοιμωδών Νοσημάτων, Παρασιτολογίας και Τροπικής Ιατρικής.

6. Τμήμα σπουδές Κλινικών Εργαστηρίων και Ανοσιολογίας στη Βουλγαρία.

7. Τμήμα σπουδές Κλινικής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής.

8. Τμήμα σπουδές Ιατρικής Αποκατάστασης και Εργοθεραπείας στη Βουλγαρία.

9. Τμήμα σπουδών Νευρολογίας. 

10. Τμήμα ιατρικών σπουδών Νευροχειρουργικής.

11. Τμήμα σπουδών Διαγνωστικής Απεικόνησης.

12. Τμήμα σπουδών Παθολογικής Ανατομικής.

13. Τμήμα σπουδών Ιατρικής.

14. Τμήμα σπουδών Γενικής Χειρουργικής και οι λειτουργίες της.

15. Τμήμα σπουδών Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας.

16. Τμήμα σπουδές Οφθαλμολογίας.

17. Τμήμα σπουδών Παιδιατρικής.

18. Τμήμα σπουδές Εσωτερικής Παθολογίας Propedeutics.

19. Εργαστήριο σπουδών Ιατροδικαστικής και Δεοντολογίας.

20. Τμήμα σπουδές Καρδιοχειρουργικής.

21. Τμήμα σπουδών Ουρολογικής κλινικής.

22. Τμήμα σπουδών αυτιών, της μύτης και ασθένειες του λαιμού.

23. Τμήμα σπουδών Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

24. Τμήμα σπουδές Χειρουργικής στη Βουλγαρία.

 

 ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 

LEADERS

Η LEADERS EDUCATION ήταν παρόν στην ορκωμοσία της καλύτερης Ελληνίδας φοιτήτριας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας για το έτος 2015.

Η καλύτερη Ελληνίδα φοιτήτρια της Ιατρικής, η Δ. Αγγελική ήταν φοιτήτρια των  LEADERS EDUCATION.

Σημαντική μαρτυρία διαβάστε  την: Συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, ευτυχίας, η επίτευξη του στόχου μου να ορκιστώ Ιατρός. Η σημαντικότερη μέρα της ζωής μου να παραλαμβάνω το πτυχίο μου από τον Rector - Γενικό Πρύτανη του Ιατρικού πανεπιστημίου της Σόφιας Professor, Dr Vanyo Mitev, MD, PHD, DSc,καθηγητού της καθέδρας της Βιοχημείας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους LEADERS, γιατί με βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές από την αρχή μέχρι την ορκωμοσία μου. Η βοήθειά τους ήταν καθοριστική στο να πάρω το πτυχίο μου με βαθμολογία ΆΡΙΣΤΑ. Σας ευχαριστώ δημόσια εγώ και οι γονείς μου. Σταθήκατε δίπλα μου σαν δεύτεροι γονείς για όλα τα χρόνια των σπουδών στη Βουλγαρία Η βοήθειά σας ήταν καθοριστική στο να πάρω Υποτροφία και το σημαντικότερο να αποφοιτήσω χωρίς καμία καθυστέρηση.LEADERS ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Προτείνω ανεπιφύλακτα στον κάθε Έλληνα και Κύπριο γονιό που θέλει να σπουδάσει το παιδί του Ιατρική στη Βουλγαρία, άν θέλει να έχει πραγματική υποστήριξη στο Πανεπιστήμιο όλα τα χρόνια των σπουδών του στη Βουλγαρία να εμπιστευτεί μόνο τούς LEADERS γιατί, κάνουν τη διαφορά.!

 LEADERS EDUCATION : "Υπεύθυνα δίπλα σας "

 LEADERS ΕDUCATION : ''Δημιουργούμε φοιτητές που ξεχωρίζουν"

 

 Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Ο όρκος του Ιπποκράτη στον οποίο ορκίζονται Έλληνες,Κύπριοι και ξένοι απόφοιτοι του Αγγλόφωνου Ιατρικού Πανεπιστημίου Σόφιας

“Ορκίζομαι στον Απόλλωνα τον Ιατρό και στον Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και σε όλους τους Θεούς επικαλούμενος την μαρτυρία τους, να τηρήσω πιστά κατά τη δύναμη και την κρίση μου αυτό τον όρκο και το συμβόλαιό μου αυτό. Να θεωρώ αυτόν που μου δίδαξε αυτή την τέχνη ίσο με τους γονείς μου και να μοιραστώ μαζί του τα υπάρχοντά μου και τα χρήματά μου αν έχει ανάγκη φροντίδας. Να θεωρώ τους απογόνους του ίσους με τα αδέλφια μου και να τους διδάξω την τέχνη αυτή αν θέλουν να τη μάθουν, χωρίς αμοιβή και συμβόλαιο και να μεταδώσω με παραγγελίες, οδηγίες και συμβουλές όλη την υπόλοιπη γνώση μου και στα παιδιά μου και στα παιδιά εκείνου που με δίδαξε και στους άλλους μαθητές που έχουν κάνει γραπτή συμφωνία μαζί μου και σε αυτούς που έχουν ορκισθεί στον ιατρικό νόμο και σε κανέναν άλλο και να θεραπεύω τους πάσχοντες κατά τη δύναμή μου και την κρίση μου χωρίς ποτέ, εκουσίως, να τους βλάψω ή να τους αδικήσω. Και να μη δώσω ποτέ σε κανένα, έστω κι αν μου το ζητήσει, θανατηφόρο φάρμακο, ούτε να δώσω ποτέ τέτοια συμβουλή. Ομοίως να μη δώσω ποτέ σε γυναίκα φάρμακο για να αποβάλει. Να διατηρήσω δε τη ζωή μου και την τέχνη μου καθαρή και αγνή. Και να μη χειρουργήσω πάσχοντες από λίθους αλλά να αφήσω την πράξη αυτή για τους ειδικούς. Και σε όποια σπίτια κι αν μπω, να μπω για την ωφέλεια των πασχόντων αποφεύγοντας κάθε εκούσια αδικία και βλάβη και κάθε γενετήσια πράξη και με γυναίκες και με άνδρες, ελεύθερους και δούλους. Και ό,τι δω ή ακούσω κατά την άσκηση του επαγγέλματός μου, ή κι εκτός, για τη ζωή των ανθρώπων, που δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιηθεί, να σιωπήσω και να το τηρήσω μυστικό. Αν τον όρκο μου αυτό τηρήσω πιστά και δεν τον αθετήσω, είθε να απολαύσω για πάντα την εκτίμηση όλων των ανθρώπων για τη ζωή μου και για την τέχνη μου, αν όμως παραβώ και αθετήσω τον όρκο μου να υποστώ τα αντίθετα από αυτά”. 

δείτε το video

video

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

  Η Σόφια (Βουλγαρικά.: София, Λατινικά: Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

Ιστορία

  Ήδη απο τη νεολιθική εποχή στην περιοχή, υπήρχε οικισμός, ο οποίος αργότερα κατά τη ρωμαϊκή κατοχή, είναι γνωστός με το όνομα Σαρδική ή Σερδική. Από τα μέσα του 6ου αιώνα, η πόλη αναπτύσσεται σε σημαντικό διοικητικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με το όνομα Τριαδίτσα. Από το 809 μ.Χ. η πόλη μπαίνει στα όρια του βουλγαρικού κράτους και παίρνει το σλάβικο όνομα Σρεντέτς. Σαν Σόφια είναι γνωστή από τις αρχές του 15ου αιώνα, επειδή εκείνο τον καιρό η βασικότερη εκκλησία της περιοχής ήταν η Αγία Σοφία. Μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και τη δημιουργία του Βουλγαρικού κράτους, η πόλη επιλέγεται για πρωτεύουσά του.

 Πληθυσμός

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, η περιφέρεια της Σόφιας έχει πληθυσμό 1.405.577 κατοίκους, ενώ πόλη έχει 1.094.410 κατ. Η μεγαλύτερη περιοχή (προάστιο) είναι το Λιούλιν 110.117 κατ. και ακολουθούν το Μλάντοστ με 95.877 κατ., η Ποντούγιανε με 75.312 κατ. και το Κράσνο Σέλο με 72.773 κατ.

 

Συγκοινωνία

Η Σόφια αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η «Εταιρία Αστικής Συγκοινωνίας Πρωτεύουσας» έχει αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης. 2002 το σύστημα συγκοινωνιών περιελάμβανε 95 γραμμές λεωφορείων Το 16 γραμμές τραμ και 10 γραμμές τρόλεϋ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1998 λειτουργεί και η γραμμή του μετρό της πόλης.

 

Αξιοθέατα

 • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912.
 • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.
 • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένος σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.
 • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας.
 • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου.
 • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
 • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Цар Освободител = Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β ', απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου.

 

Επίσημες αργίες στη Βουλγαρία 
 
Σημαντική ενημέρωση για τους Έλληνες και Κύπριους φοιτητές
 
LEADERS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ιανουαρίος 1η New Year's Day
Ιανουαρίος 2η New Year Holiday
Μάρτιος 2η Liberation Day Holiday
Μάρτιος 3η Liberation Day
Απρίλιος 10η Orthodox Good Friday
Απρίλιος 13η Orthodox Easter Monday
Μάϊος 1η Labour Day
Μάϊος 6η St Georges Day
Μάϊος 24η Culture and Literacy Day
Σεπτέμβριος 6η Unification Day
Σεπτέμβριος 21η Independence Day Holiday
Σεπτέμβριος 22η Independence Day Holiday
Δεκέμβριος 24η
Christmas Eve
Δεκέμβριος 25η
Christmas Day
Δεκέμβριος 26η Second Day of Christmas
Δεκέμβριος 31η New Year Holiday

 
Αγγλόφωνες σπουδές ιατρικής στη Βουλγαρία, Ιατρική στη Σόφια medicine in sofia, medical university sofia, studies in boulgaria, φαρμακευτική στη Βουλγαρία, pharmacy in sofia, σπουδές οδοντιατρικής στη Βουλγαρία, dentistry in sofia, spoudes sti boulgaria, spoudes sti voulgaria, studies in boulgaria medicine, σπουδέσ στη Βουλγαρία, σπουδές στη Βουλγαρία, LEADERS EDUCATION, Ιατρική στη Σόφια.
Πανεπιστήμιο Σόφιας

Πανεπιστήμιο Σόφιας Climent Ohridski

Φαρμακευτική σχολή Σόφιας

Εντεκά μολ Σόφιας